Mijn Naam is Milou Winkelhuijzen. Het bezig zijn met bewegen is iets wat ik graag doe. Het mooie aan het vak psychomotorische therapie is dat ik bewegen als middel kan gebruiken om psychische klachten te verminderen. De combinatie van het helpen van anderen, het bezig zijn met bewegen, en de afwisseling maakt dat ik veel plezier heb in mijn werk!

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding sport& bewegen gedaan. Tijdens deze opleiding werd ik me ervan bewust dat ik bewegen erg belangrijk vind. Binnen stages en mijn werk na mijn opleiding heb ik verschillende sport evenementen georganiseerd, clinics aangeboden en werk ik tot op heden bij een sportschool waar ik bewegingsprogramma’s op maat aanbied.

Na mijn sport en bewegen opleiding wilde ik graag doorgaan met bewegen maar dan een stap verder dan puur het bewegen. De opleiding psychomotorische therapie en bewegingsagogie was precies wat ik zocht! Als psychomotorische therapeut maak ik veel gebruik van (bewegings) activiteiten. Binnen de  behandeling staat echter niet de (bewegings) activiteit centraal maar de achterliggende gedachte wat er wordt geoefend binnen de activiteit. Een voorbeeld hiervan is: een wedstrijdtje 1 tegen 1 voetballen waarbij de client moet leren communiceren over zijn gevoel als er bijvoorbeeld niet eerlijk gespeeld word.

Kenwoorden hoe ik mezelf zou omschrijven zijn: Enthousiast, Positief, Sportief, Leergierig en  ondernemend.